KENAPA ANDA PERLU ADA STICKER LABEL PADA PRODUK ANDA???

Fresh Print

Tahukah anda sticker adalah elemen penting untuk mempromosikan satu perniagaan. Ini kerana sticker dan label akan membantu anda promosi produk perniagaan anda kepada pelanggan disamping memperkenalkan jenama anda kepada pelanggan. Kepada anda yang mahu memulakan perniagaan atau yang anda sudah mempunyai produk tetapi tiada label untuk menunjukkan jenama anda, anda wajib untuk membuat label pada produk anda segera.

Kenapa?

Ini adalah antara kelebihan dan kekurangan prestasi jualan anda jika mempunyai sticker label :

Fresh Print

KELEBIHAN

 1. pelanggan tahu jenama produk kita.
  Ini sangat penting bagi sesiapa yang baru memulakan business. Bila ramai orang sudah tahu jenama kita, produk kita sudah dipercayai dan terbaik. Jenama adalah satu faktor penting untuk menunjukan identiti produk kita kepada pelanggan dan pesaing.
 1. pelanggan tahu cara nak repeat order.
  Dengan details yang ada pada sticker, sudah tentu mudah untuk pelanggan repeat order dengan adanya maklumat seperti nombor telefon.
 1. Pelanggan boleh share dan tag produk anda di laman social.
  Pelanggan yang share produk di laman social akan membuatkan ramai dalam kenalan pelanggan itu tahu tentang produk baru. Selain itu, komen yang positif akan menarik lebih ramai pelanggan untuk mencuba produk anda. Apabila makin ramai orang share dan tag produk anda di laman sosial ia memudahkan anda mempromosi produk dimana pelanggan baru akan mencari produk anda melalui facebook dan instragram untuk membeli.
 1. Brand anda akan dikenali ramai.
  Semakin ramai membeli produk anda, jenama produk anda semakin naik dan di kenali ramai orang. Apabila ramai mempercayai produk anda ini dapat memudahkan anda untuk mempromosikan produk kerana produk yang dipercayai orang ramai akan menjadi pilihan utama pelanggan.
 1. Senang untuk promosi produk.
  Semakin senang untuk anda mempromosikan produk anda kerana ramai sudah mengenalinya, dan jika anda mempunyai produk baharu, senang untuk dipromosikan. ini kerana brand dan jenama anda telah dikenali ramai maka mudah untuk ada mempromosi produk baru kerana anda sudah mempunyai pelanggan tetap.

 

Manakala ini, merupakan contoh kekurangan apabila anda tidak mempunyai sticker label :

Fresh Print

KEKURANGAN 

 1. Pelanggan tak tahu jenama produk kita.
  contohnya, produk dah sedap dan bekualiti, tapi kita tak tahu siapa pemilik.
 1. Pelanggan susah dan tak tahu nak order sekiranya mereka ingin repeat order
  Bukan sahaja tak tahu siapa pemiliknya, nak repeat order pun susah! Hmm
 1. Tiada pendedahan kepada orang ramai tentang produk dijual
  Bila dah tak ada jenama, maka tiada pendedahan yang luas pada pelanggan tentang produk anda.
 1. Jenama yang tidak dikenali membuatkan anda susah untuk menjana pendapatan.
  Disebabkan pendedahan yang sikit, tidak ramai yang berani untuk mencuba sesuatu produk yang tidak dikenali dan dipercayai.
 2. Pelanggan akan rasa was-was kerana tidak tahu bahan dalam produk kita
  Produk yang tidak dikenali susah untuk dipercayai oleh orang ramai. Rakyat Malaysia kebanyakkan orang islam yang amat menitik beratkan tentang makanan halal. Oleh itu amat penting pelanggan islam tahu bahan yang ada dalam sesuatu produk sebelum mereka membeli.

Jadi jika anda mahukan pelanggan yang

 • akan mengulang pesanan,
 • akan mengongsikan pengalaman mereka membeli produk anda di laman social,
 • lebih banyak pendedahan pada produk anda

Sekiranya anda mahu produk anda dikenali ramai orang, anda sememangnya perlu menempah sticker label sekarang!! Dan kebanyakkannya  sticker label yang ada pada produk produk baru, tidak mempunyai details yang boleh customer repeat order. Jadi kalau anda mahu menempah sticker, pastikan beri details produk anda.

Sticker yang anda tempah akan siap pada hari yang sama. Ya hari yang sama !!!  Anda tempah pagi, petang kami bungkus dan pos kepada anda. Cepatkan?

 

Tempah dengan kami di FRESHPRINT

✅ PROSES YANG MUDAH DAN CEPAT

✅ HARGA SANGAT MURAH DAN BERBALOI

✅ DESIGN YANG COMEL, CANTIK DAN MENARIK

✅ BERKUALITI TINGGI DAN SANGAT TERJAMIN

 

 

Fresh Print

 

#freshprint #stickerfreshprint #stickerpkp #stickermurah #kitajagakita #staysafe

Leave a Reply

Be the first to know about our exclusive items and special promotions.